PERSONDATAPOLITIK 

Generelt
Dette website ejes og publiceres af:

Socialdemokratiet i Aarhus kommune
CVR-nr. 79187119
Vester Allé 8A, 1. 5.
8000 Aarhus C
Telefon: 20 59 77 84
Email: kontor@siak.dk

(herefter “vi” eller “os“)

Vores behandling af dine personoplysninger på websitet
Når du benytter vores website indsamler og behandler vi en række personoplysninger om dig. Det sker f.eks. ved alm. brug af websitet, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev eller foretager donationer via websitet.

Brug af websitet
Vi indsamler og behandler typisk følgende typer personoplysninger, når du bruger vores website: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, din IP-adresse, geografisk placering samt hvilke sider du klikker på, herunder ved brug af Google Analytics, Facebook Pixel og Google Tag Manager.

Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og vise dig de annoncer, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig, samt til at optimere vores indhold på websitet.

Vi behandler oplysningerne om din brug af sitet, fordi vi har en legitim interesse i at indsamle statistik for brug af vores website til brug for optimering af indholdet, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f. I det omfang vi videregiver dine oplysninger til tredjeparter, f.eks. med henblik på målrettet markedsføring, indhenter vi dit samtykke hertil, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a.

Vi indhenter også dit samtykke ved brug af alle ikke-nødvendige cookies og andre teknologier omfattet af cookiebekendtgørelsen efter reglerne heri. Læs mere i vores cookiepolitik.

Flere af de personoplysninger vi indsamler gennem cookies, herunder data om din brug af websitet, hvilke annoncer, du modtager og evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment, videregiver vi til Google Analytics og Google Doubleclick, men kun hvis vi har fået dit samtykke hertil. Du kan se, hvem vi videregiver sådanne oplysninger til i vores cookiepolitik. Vi overlader desuden oplysninger om dine præferencer og interaktion med indlejrede YouTube-videoer på vores website til YouTube, der udelukkende behandler dine personoplysninger efter vores instruks.

Vi sletter eller anonymiserer oplysninger om dit brug af websitet efter 24 måneder. Personoplysninger lagret i cookies, slettes når den pågældende cookie udløber, hvilket fremgår af cookiepolitikken, når du sletter cookien eller du trækker dit samtykke tilbage.

Tilmelding som frivillig og invitation til Jacob
Når du tilmelder dig som frivillig, eller inviterer Jacob på besøg, behandler vi desuden dit navn og e-mailadresse. Oplysningerne bruges til at svare dig på din henvendelse til os. Vi behandler oplysningerne, fordi vi har en legitim interesse i at kontakte dig, bl.a. fordi du ved at trykke SEND selv har bedt om at modtage det, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f.

Vi sletter eller anonymiserer dine oplysninger, 2 år efter du har frameldt dig vores nyhedsbrev for at kunne dokumentere, at vi har sendt dig vores nyhedsbrev på et lovligt grundlag, og dermed kunne forsvare os mod eventuelle bødekrav i anledning heraf. Hvis oplysningerne er eller kan være relevante for et krav mellem dig og os, opbevarer vi oplysningerne i op til 3 år efter, du har frameldt dig nyhedsbrevet på grund af de almindelige forældelsesregler.

Derudover overlader vi oplysningerne til leverandøren af vores nyhedsbrevssystem , der udelukkende behandler dine personoplysninger efter vores instruks.

Donationer
Når du donerer et beløb til os via websitet, behandler vi oplysninger om, hvor meget du har doneret samt:
• dit telefonnummer og navn, hvis du donerer via MobilePay
• dit kontonummer, navn og adresse, hvis du donerer via kontooverførsel
• dit navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse samt betalingskortinformation, hvis du donerer med Dankort eller VISA/Dankort (vi kan ikke se dine betalingskortoplysninger, da de krypteres med det samme og håndteres fortroligt hos vores leverandør af betalingskortløsning, Nets Denmark A/S)

Vi behandler oplysningerne for at overholde aftalen mellem dig og os om at gennemføre donationen, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b, samt overholde eventuelle lovkrav, herunder lov om bidrag til politiske partier (partiregnskabsloven), jf. databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra c.

Vi videregiver ikke oplysningerne til tredjeparter, dog offentliggør vi i vores regnskab navnene på bidragydere, der har doneret over den i partiregnskabslovens § 2 a fastsatte beløbsgrænse. Vi overlader derudover dine personoplysninger til vores leverandører (databehandlere), såsom MobilePay Denmark A/S og Nets Denmark A/S, som udelukkende behandler dine oplysninger efter vores instruks.

Vi sletter eller anonymiserer oplysningerne, efter du har foretaget din donation, med mindre længere tids opbevaring er nødvendig efter aftale med vores leverandører af betalingstjenester eller i henhold til lov, herunder bogføringsloven hvorefter regnskabsmateriale skal opbevares i 5 år efter indeværende regnskabsår.

Dine rettigheder og mulighed for klage
Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du har desuden ret til at få dem udleveret i et almindeligt format (dataportabilitet) under visse omstændigheder. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes, herunder altid når de anvendes til direkte markedsføring. Du har under visse omstændigheder ret til at få dine personoplysninger slettet. Du kan altid tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet. Derudover har du ret til at begrænse vores behandling af dine personoplysninger under nærmere omstændigheder.

Ønsker du at udøve ovennævnte rettigheder, bedes du henvende dig til: kontor@siak.dk. Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet (www.datatilsynet.dk, dt@datatilsynet.dk eller tlf. 33 19 32 00).