Naboskab på tværs af generationer giver livsglæde

255383629 451136049716701 2526015729303185111 N
Her til formiddag havde jeg fornøjelsen af at drikke kaffe med Line og Dagny Johanne, som er naboer i Generationernes Hus. Og Line og Dagny Johanne ser faktisk en del til hinanden - til trods for deres aldersforskel på 65 år. Line på 25 år og studerende, og Dagny Johanne på 91 år er pensionist. Og så er de et fantastisk eksempel på, hvor stor værdi venskaber og fællesskaber på tværs af alder kan have.
Generationernes Hus er et af de bofællesskaber i Aarhus, der rummer alle - uanset alder og civilstatus. Her bor børn og voksne, unge og ældre side om side. Det at bo side om side og mødes på tværs af boligerne i samme opgang giver mulighed for samvær og fællesskab. Både når det gælder måltider, motion og sang. Men også med mulighed for bare at have nogen omkring sig, så man aldrig er alene.
Og i dag var jeg så blevet inviteret forbi til en kop formiddagskaffe i Dagny Johannes lejlighed. Det blev til en virkelig hyggelig time med masser af gode historier om Aarhus’ udvikling. Dagny Johanne har nemlig boet i Aarhus hele sit liv. I den tid har Aarhus udviklet sig en del. Og Dagny Johanne kunne også fortælle mange sjove historier fra sit liv i byen. Nogle af dem historier, som jeg også kan spejle mit liv i Aarhus i. Og som Line, hvis ikke allerede, også vil kunne i løbet af hendes liv her i byen.
At krydse hinandens veje i hverdagen og blive inviteret indenfor - ikke kun til formiddagskaffe, men i hinandens liv - er måske den største kvalitet og værdi ved steder som Generationernes Hus. At have adgang til fællesskabet lige ved døren. Dagny Johanne og Lines naboskab er beviset på, at selv de små ting, de boformer medfører, er livsbekræftende og giver både muligheder og livsglæde. Derfor var jeg også virkelig glad for at få muligheden for at kigge forbi. Tak for at invitere mig inden for i jeres lille hverdagsfællesskab, Dagny Johanne og Line.
Der har været mange fantastiske oplevelser i kampagnen de seneste måneder. Det her var en af dem. Og helt grundlæggende tror jeg på, at vi får utroligt meget tryghed og livsglæde ud af at være sammen i fællesskaber med hinanden - også på tværs af generationer.