Alle skal have råd til et hjem i Aarhus

245489717 429808721849434 2974457915674472204 N
Der skal være plads til studerende - og alle andre, der vil Aarhus - på boligmarkedet.
Tidligere i dag deltog jeg i Danske Studerendes Kollegieråds boligkonference. Og dialogen om, hvordan vi sikrer flere boliger til studerende, der er til at betale, er vigtig. Tre ud af fire studerende læser i de store studiebyer - og hver femte studerende i Danmark har valgt at læse i Aarhus. Over 12.000 unge starter hvert år på en videregående uddannelse i Aarhus, og en stor del af dem flytter til byen. Derfor er der tryk på boligmarkedet for de studerende, og det kan være svært at finde et sted at bo. Derfor er der et behov for at udvikle byen klogt, så der er boliger nok til at holde priserne på et retfærdigt niveau. Og når vi bygger, skal vi huske, at der er forskellige behov og boligønsker.
Derfor skal vi bygge varieret, fordi Aarhus er og skal være en by for alle - uanset indkomst og baggrund. Det betyder, at vi i Aarhus skal kunne bo side om side med alle slags mennesker. Være naboer til folk, der ikke ligner os selv. På den måde får vi skabt en sund balance i vores boligområder, hvor diversiteten er med til at skabe større forståelse for hinanden.
I dag har regeringen fremlagt et forslag, der skal sikre 22.000 flere almene boliger i de største byer - og altså også i Aarhus. Det er et vigtigt skridt i den rigtige retning mod at sikre flere boliger, der er til at betale for både studerende og andre helt almindelige mennesker i Aarhus.
Et varieret boligudbud er nødvendigt for, at vi får skabt plads til alle. For jeg mener, at alle skal have råd til et hjem i Aarhus.