Fællesskaber er vigtige i alle aldre

Skærmbillede 2021 11 10 Kl. 15.00.11

Fællesskaber er vigtige i alle aldre.

Uanset om man mødes i hallen, tager et slag billard i kælderen eller drikker eftermiddagskaffe i fællesrummet - så er det der, livsglæden skinner igennem, fordi fællesskaberne fylder. Derfor ligger der også en ambition om at sikre flere seniorbofællesskaber i det ældreudspil, vi i går præsenterede i Socialdemokratiet.

I sidste uge havde jeg fornøjelsen af at besøge Sonnesgården. En lille perle af et seniorbofællesskab midt i Aarhus, hvor alle beboere er over 55 år. Her arrangeres der morgengymnastik og foredrag - men man kan også læse en bog fra det fælles bibliotek. Mulighederne på stedet er mange og alsidige - og der er et udpræget fokus på, at beboerne tager del i det samlende fællesskab. Netop derfor er der altid mulighed for socialt samvær med de andre beboere, når man bor på Sonnesgården. Den mulighed er vi i Socialdemokratiet meget optagede af: At man som seniorer hjælper hinanden og er en del af stærke fællesskaber.

Det er steder som disse, der virkelig kan gøre en forskel, når det kommer til ensomhed blandt vores ældre. Steder, som skaber fællesskaber i hverdagen. Seniorbofællesskaber giver mulighed for, at man kan blive boende længere tid i eget hjem, fordi man ikke er alene. Derfor har vi også foreslået, at der gennemføres en temaplan for seniorboliger i Aarhus, så vi kan få skabt flere ældreegnede boliger og seniorbofællesskaber.