Meget at fejre. Meget at se tilbage på. Meget at se frem til.

Borgmestrene

Vores samfund er så småt ved at åbne op igen, og efter halvandet år kunne vi i søndags samle vores parti – noget jeg virkelig har set frem til. Dette gjorde vi til Socialdemokratiets sommerfest, og der var meget at fejre. Vores parti har 150-års jubilæum. Der er meget at se tilbage på og meget være stolte af. Men vi fejrer også, at der er 100 dage til kommunal- og regionsrådsvalget. Derfor har vi også meget at se frem.  

Sammen med mere end 100 socialdemokrater og mine forgængere Thorkild Simonsen, Flemming Knudsen og Nicolai Wammen, blev der holdt fest for Socialdemokratiet. Det, at være borgmester er et helt særligt privilegium - og det er meget værdifuldt at have så stærke forgængere, man kan trække på. Både jeg og vores by står på skuldrene af århundredets dygtigste borgmestre - og Thorkild, Flemming og Nicolai har været med til at tegne meget af den gode udvikling, Aarhus er i gang med. Vores by har altid været i fremdrift, men prisen for vækst må ikke overgå de bærende nøgleord for vores partis historie: solidaritet, fællesskab og gensidig forpligtelse. 

Visionen for vores Aarhus

I søndags fejrede vi også, at der var 100 dage til kommunalvalget. Jeg har haft æren af at være byens borgmester de sidste 10 år. Jeg er meget taknemmelig for den tillid, jeg er blevet givet. Det er vigtigt, at vi bliver ved med at være visionære og ambitiøse, og vi skal vise hvilken fremtid, vi ser for Aarhus – et Aarhus for alle. Der er mange forskellige mennesker, der skaber byen, men vi har også et uvurderligt fællesskab. Der skal være et stærkt socialt og bæredygtigt fokus, og vi skal mindske forskellen mellem rig og fattig.  

Vi er en by og en kommune, der har brug for hinanden, og hvor der skal være plads til alle. Samtidig står vi med det stærkeste kandidathold nogensinde. Sammen tegner vi visionen for Aarhus med et ønske om, at hele kommunen skal udvikle sig. Verden omkring os forandrer sig, og vi har ansvaret for, at Aarhus ikke blot udvikler sig – men også gør det i den rigtige retning

Jacob Til Sommerfest