På besøg i Børnehuset Trolle

Børnehave

Gode daginstitutioner for vores børn er et fundament for, at vores samfund hænger sammen. At vi ved, at der venter tryghed, tillid og omsorg for vores børn, når vi afleverer dem om morgenen – det bliver ikke vigtigere end det.

Derfor besøgte jeg forleden Børnehuset Trolle, som er et af de mange eksempler i Aarhus Kommune på et børnehus, hvor man ikke bare taler om fællesskab og inddragelse, men også lykkedes med det. For børn skal ikke bare lære – de skal også være. Og som forældre er man ikke tilskuer, men aktiv deltager i sit barns liv. Også i den del, der foregår, mens far og mor er på arbejde.

Noget af det, der er vigtigt, når vi snakker om vores børns vilkår, er, at der er plads. Plads til at reflektere. Til at være nærværende. Til at dyrke naturen, nysgerrigheden og hinandens perspektiver – også børnene imellem. Det er de gode til i Børnehuset Trolle – og som Solveig, der er leder i Børnehuset Trolle, og hendes kolleger siger: Børnene skal føle sig set, hørt og forstået.

Det kræver kulturskabere, der har fingeren på pulsen. Ledere og pædagoger, der først og fremmest ser børnene og deres behov og formår at skabe netop den anerkendende og inkluderende kultur, der er så vigtig for børnenes udvikling hele vejen op gennem barndommen og ind i voksenårene.

Børnehuset Trolle er én af mange fantastiske daginstitutioner i vores kommune, der formår netop det – først og fremmest på grund af god ledelse og hamrende dygtige pædagoger, der hver dag er med til at forme vores børn som mennesker. Tak for, at jeg måtte kigge forbi!