SPARK - fællesskab, sundhed og klima i ny bypark

Skærmbillede 2021 09 14 Kl. 09.33.47

I sidste uge fik vi en ny, grøn park lige midt i Aarhus. En grøn oase i byen, hvor de fantastiske rammer nu foldes ud og endelig kan tages i brug. SPARK  - som den nye park er døbt -  danner rammerne om en åben bypark med fokus på fællesskaber, sundhed og klima. Vi har fået endnu en vellykket, innovativ bypark, der kan være til daglig inspiration og glæde for tusindvis af aarhusianere. Det er nemlig vigtigt med åndehuller i hverdagen. 

Parken er til for alle og har stor fokus på rehabilitering. Lige midt i området ved MarselisborgCentret er parken med til at skabe et inkluderende samlingspunkt, som bidrager til social inklusion. Disse rammer betyder noget for livskvaliteten, og samtidig er parken med til at forene mennesker og natur med holdbare klimaløsninger. Eksempelvis er SPARK verdens første bypark, som kan opsamle store mængder nedbør.

SPARK bidrager til at gøre Aarhus grønnere - og grønne projekter, som både indtænker fællesskaber og sundhed, er afgørende. SPARK er en bypark, der netop forener disse kvaliteter. Især under coronaen har mange af os indset, at vi har brug for det grønne. Brug for naturen og brug for at kunne trække sig tilbage og hente energi. Heldigvis er vi omkranset af skove og smuk natur i Aarhus; Marselisborgskoven, Riis Skov, Egå Engsø og Brendstrupkilen bare for at nævne nogle. Det er et stort privilegium at have så meget natur. Det skal vi virkelig passe godt på.